GIMP Suomi Peltzin galleria
Opi GIMP, osa X: Entäs sitten?

Entäs sitten?

Noh, nyt sinulla pitäisi olla vankka pohja, jonka päälle rakentaa pitkä ja tuottoisa gimpsterin ura, eli toivottavasti oppaamme ovat tehneet tehtävänsä. Pitää vielä muistuttaa, että kuulisimme mieluusti palautetta, kehuja ja etenkin kehittämisehdotuksia sarjastamme. Tahtomme on ollut kirjoittaa yhtenäinen, kattava ja aloittelijaystävällinen opassarja, jotta tutustuminen Gimpiin olisi sinulle helpompaa kuin se oli meille. Tähän tarvitsemme juuri SINUN apua ja mielipidettä.

Jatkokoulutusta

Suosittelemme, että lähdet metsästelemään hieman korkeamman asteen oppaita näiltä tiedon valtaväyliltä, joiden avulla voit syventää taitojasi ja saada aikaan yhä hienompia töitä. Itseltäni löytyy toista kymmentä enemmän tai vähemmän haastavampaa opasta, joihin voit perehtyä kotisivullani osoitteessa peltzi.arkku.net.

Miten hyödyt oppaista?

Jotta saat kaiken hyödyn irti oppaasta kuin oppaasta, annamme sinulle pari vinkkiä.
Seuraa tarkasti, sana sanalta, mitä oppaassa lukee. Kriittinen työvaihe saattaa olla yhden sanan mittainen, ja jos sen skippaa, ei haettua tulosta synny.
Seuraa myös kuvia; näyttääkö oma työsi samalta kuin oppaan kuvitus antaa olettaa. Onko varjotaso tekstitason alapuolella, kuten kuuluu? Ovatko valinnan rajat oikean muotoiset? Onko tausta läpinäkyvä vai valkoinen? Myös, jos joskus, kuten me toivomme, kirjoitat itse oppaita, älä missään nimessä aliarvioi kuvituksen merkitystä.

Oppaan ainoa tarkoitus ei ole oppia tekemään jotain hienoa efektiä. Oppaan tarkoitus on laajentaa lukijan tuntemusta oppaan aihealueesta yleensä. Lukiessasi pyri aina pysymään kärryillä siitä, mitä milläkin työvaiheella saavutetaan. Miksi luon tätä varten oman tason, enkä laita tekstiä nykyiselle tasolle? Miksi valitsen alfakanavan? Miksi pienennän valintaa? Silloin oppaasta jää käteen muutakin, kuin pelkkä tulos. Silloin olet oppinut jotain, ja opas on tehnyt tehtävänsä. Silloin osaat myös soveltaa oppaassa opittuja asioita omiin töihisi, mikä on avaintekijä grafiikanteon opettelussa. Omissa oppaissani olen pyrkinyt aina kunkin työvaiheen tarkoituksen selittämään, mutta kaikki eivät tee niin.

Kurssimateriaaliksi?

Edit 20.5.2020: Saa käyttää ihan vapaasti :D

Tukeako Opi GIMPiä?

Kiitämme lukijoitamme kaikesta vuosien varrella saamastamme tuesta. Kirjoittajat ovat nykyään tiukasti työelämässä kiinni diplomi-insinööreinä, joten emme voi enää hyvällä omatunnolla vastaanottaa lahjoituksia.

Valtaisat kiitoksemme tuesta annamme...