GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Kiiltoefekti


By: Peltzi 23.02.2009 18:19

Olen tämän näköistä efektiä käyttänyt töissäni toisinaan, ja mielestäni se on hyvin tyylikäs. Nyt on aika jakaa sen luomisen taito. Avaa siis GIMPpisi niin ryhdytään toimeen!


1. Luo uusi kuva


Valitse itse sopiva koko. Täytä se mustalla. Sen jälkeen kirjoita haluamasi teksti valkoisella omalle tasolleen. Viivojen leveyden olisi hyvä olla vähintään 5px, joten älä kainostele fonttikoon valinnassa. Levitä sen jälkeen taso koko kankaan kokoiseksi menemällä

->Taso->Taso kuvan kokoiseksi


2. Luo ääriviivat


Hyödynnämme tässä valinnan pienennystä. Kahdenna ensin tekstitaso, jotta voit myöhemmin käyttää alkuperäistä. Kahdennus tapahtuu tasoikkunan alareunassa olevalla kahdennuspainikkeella. Klikkaa tason kopiota oikealla hiiren painikkeella ja valitse Alfa valinnaksi. Varmista, että ko. taso on myös valittuna.Sen jälkeen mene
->Valitse->Pienennä
Pienennä valintaa yhdellä pikselillä. Tämän tehtyäsi paina Delete -näppäintä. Kirjaimista jää jäljelle vain ääriviivat (tarkista piilottamalla alkuperäinen tekstitaso). Tyjennä valinta.

Sovella ääriviivoihin vielä gaussilaista sumennusta 1 pikselin verran.


3. Luo takaääriviivat


Luomme pienen vaikutteen kolmiulotteisuudesta lisäämällä toiset ääriviivat kirjaimille. Kahdenna äsken luomasi ääriviivat ja sijoita kopio alkuperäisen alle tasopinossa. Siirrä sitä hieman alaviistoon alkuperäiseen nähden siirtotyökalun avulla. Itse siirsin 2, 1 pikseliä. Sovella näihin ääriviivoihin hieman enemmän gaussilaista sumennusta (itse käytin 2 pikseliä).


4. Luo heijastusTähän käytämme aina hyödyllisiä tasomaskeja. Ota sitä varten kopio alkuperäisestä tekstistä ja sijoita se koko pinon päällimmäiseksi. Klikkaa sitä sen jälkeen oikealla hiiren painikkeella ja valitse Lisää tasomaski. Valitse täytöksi Valkoinen (täysin peittävä).


Nyt kun sinulla on tasomaski valittuna, vedä sen päälle väriliuku mustasta valkoiseen. Aloita kirjainten alareunasta ja vedä hiirellä suora viiva kirjainten yläreunaan, jotta saat vaakasuoran väriliu'un.

Jos teit sen oikein, heijastuksen alareunaan ilmestyy häivytys.


5. VäritysVäritykseen käytämme sumeaa kopiota alkuperäisestä tekstistä. Valitse alkuperäisen tekstin alfa kohdan 2 mukaan. Tee uusi taso takaääriviivojen päälle ja täytä valinta haluamallasi värillä. Poista valinta sen jälkeen ja sovella gaussilaista sumennusta 5-8 pikselillä. Väritystason pitäisi näyttää tältä.

Siirrä väritasoa alaoikealle muutamia pikseleitä. Itse siirsin 2, 2.

6. VarjostusValitse nyt äsken luomasi väritason alfa kohdan 2 mukaisesti. Luo uusi taso väritason päälle ja täytä valinta mustalla. Sitten poista valinta. Siirrä varjotasoa ylävasemmalle 3-5 pikselin verran.


7. ViimeistelyTarkista tasojesi järjestys. Sen pitäisi olla päältä lukien seuraava:

Heijastus - Etuääriviiva - Musta - Väri - Takaääriviiva - Taustaväri.

Säädä tasojen peittoarvoja mieleisiksesi. Itse käytin seuraavia:

Heijastus: 60%

Etuääriviivat: 29%

Musta: 46%

Väri: 52%

Takaääriviivat: 45%


Valmis! Peltzi kiittää mielenkiinnostasi!


Kommentointi:
Nimimerkki:
Nimen toinen kirjain:
Viestisi:

Nimen toinen kirjain syötetään jotta mahdolliset mainosbotit eivät höykkäisi sivustollemme. Eli jos nimimerkkisi on vaikka Jouni, niin laita varmistuskenttään o. Lähetettyäsi kommentin voit 10 minuutin ajan muokata tai poistaa oman viestisi. Muokkaus tapahtuu klikkaamalla viestin kohdalla olevaa E -kirjainta ja poisto vastaavaa X -kirjainta. Uuden viestin voit lähettää vasta 20 minuutin kuluttua, ellei joku muu lähetä kommenttia ennen sitä.


[8.3.-12, 13:10]:Tämäkin on ihan kiva!
Kiitos vaan tekijälle : )

MiXu [24.5.-10, 14:43]:niin ton delete nappulan painamisen voit korvata painamalla muokkaa-tyhjennä

WhyCouldn'tYouDoItYourself [17.2.-10, 17:39]:Eihän tuo muuta vaadi kuin lukutaitoa.. Pistähän toimeksi siis.

riku [5.1.-10, 17:25]:VOIKS TEHÄ Tommosen mulle jossa lukis rubE ja tausta ois läpinäkyvä?

Peltzi [19.11.-09, 12:52]:Tässä tarkoitetaan näppiksen Delete -näppäintä.

minä_itse [27.10.-09, 14:10]:minä en löydä mistään tuota delete nappulaa=(

TM-PRO [5.8.-09, 1:28]:Mä tykkään!