GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Peltzi

Takaisin adminsivulle

Olen 21 vuotias tietotekniikan opiskelija Tampereen Teknillisessä Yliopistossa. Yläasteella eräs hyvä ystäväni kertoi minulle eräästä hyvästä ilmaisesta kuvankäsittelyohjelmasta, jota sitten päätin kokeilla. Miten hän päätyi minulle siitä kertomaan... en muista. Tykkäsin siihen asti väkerrellä erilaisia logoja osittain käsin, osittain kehnoilla tietoteknisillä apuohjelmilla (*köh* Paint *köh*). Ensin en osannut tehdä sillä juuri mitään, mutta parin kuukauden ahkeran tutkimisen, kokeilun, yrittämisen, onnistumisen ja epäonnistumisen jälkeen opin sen perusasiat. Yllätyin positiivisesti, ohjelma oli uskomattoman laaja ja monikäyttöinen. Mainitsinko jo, että se oli myös ilmainen? Kun tein sillä grafiikkaa, monet ystäväni ja sukulaiseni alkoivat tilata minulta grafiikkaa. Sain myöhemmin myös mahdollisuuden kokeilla Adobe Photoshoppia, mutta en nähnyt syytä siirtyä käyttämään sitä.

Nyt olen tehnyt grafiikkaa GIMP:illä jo useamman vuoden verran, ja olen koko ajan oppinut aina jotain uutta. Kun aloin kunnolla tuntemaan GIMP:in syvintä anatomiaa, päätin alkaa jakamaan tietojani siitä. Olen kirjoittanut tähän mennessä vajaat kymmenen opasta, joista jokaisesta on tullut pääpiirteittän pelkästään positiivista palautetta.

Kun grafiikkatöitäni alkoi kertyä Omat kuvatiedostot -kansioon jo siinä määrin, ja osa niistä jopa sellaisia, ettei niitä viitsisi piilotella, aloin pohtia, että miten nettisivuja tehdään. Tarkoituksenani oli tehdä omat kotisivut nettiin, joiden kautta voin esitellä töitäni ja jakaa oppaitani. Ensin opin HTML:n ja CSS:n, ja niiden avulla tein ensimmäiset sivuni.

Alettiin taas tulla siihen pisteeseen, etten jaksanut aina linkittää töitäni erinäisille grafiikkafoorumeille saadakseni kommentteja niistä. Tutustuttuani enemmän ja enemmän HTML:n ja CSS:n mahdollisuuksiin, tulin enemmän ja enemmän tietoiseksi siitä, että kotisivuni koodi on täyttä sutta ja sekundaa (ylläpito ja päivittäminen hankalaa). Ulkoasukin alkoi kyllästyttää. Tarvitsin enemmän.

Ajatuksissani harhaili mystinen käsitys PHP:n mahdollisuuksista. Tiesin, että sen avulla voisin luoda järjestelmät, joiden avulla kommentteja suoraan sivuilleni, joten päätin opetella senkin. Pääsin jyvälle myös siitä, että XHTML on päivän sana, joten senkin otin käyttööni. Ja MySQL:n. Koko sivu siis meni uusiksi. Nykyisillään se on nähty jo kuudessa ja puolessa tuhannessa netti-istunnossa, ja kommenttejakin tulee ihan kivasti. Olen myös opetellut käyttämään jossain määrin 3D -mallinnusohjelma Blenderiä.

Ainiin, onko GIMP muuttanut elämääni. Kyllä on! Jos en olisi koskaan törmännyt GIMPiin, piirtelisin puolitylsistyneenä paperille toinen toistaan taidottomampia kuvia, tylsistyisin kuoliaaksi asuessani täällä keskellä ei-mitään. En olisi koskaan löytänyt tätä alaa, jolla minulla on lahjoja ja josta pidän paljon. Mahdollisesti joskus ansaitsen elantoni joko grafiikallani tai todennäköisemmin nettisivutaidoillani.

Sitäkin kenties suurempi merkitys GIMPillä on ollut siltä osin, että löydettyäni ensimmäisen GIMP-Suomen, tutustuin sitä kautta PowerLifeen. Nyt reilun vuoden tuntemisen jälkeen olemme parhaat kaverit ja olemme kummatkin käyneet toistemme luona yökylässä, vaikka asummekin ihan eri puolilla Suomea (thank God for the VR:n opiskelija-alennus). Mahtava tyyppi, ei voi muuta sanoa!

Että juu, pyörisin lievässä masennustilassa varmaankin... joten olen aika lailla velkaa GIMPille. Siksi olen kirjoitellut oppaita ja pyrkinyt muutenkin edistämään Gimpin käyttäjäyhteisön asiaa.

PowerLifen näkemys Peltzistä.

Peltzi, tuo kaikkien ihannoima, järjettömän ystävällinen ja asiallinen miehenalku Porvoosta. Peltzi taitaa GIMPin suurimmatkin salaisuudet ja tekeekin verkkokalvoja hiveleviä töitä taustakuvista pirun tyylikkäisiin sivupohjiin. Häneltä taittuu (X)HTML, CSS ja PHP kuin vettä vain (Peltzin galleria). Peltzi on vakuuttanut monet muutkib grafiikallaan, ja oli Jonnewebin vuoden 2007 graafikko kahen syysäänestyksen ja 5-vuotismestyksen perusteella.

Pele toimii myös isosena rippileirillä ja onkin kertonut pakanalliselle nuorisolle Jumalasta menestyksekkäästi jo pari vuotta. Peltzin mielipide on aina korrekti, eikä hän siksi yleensä osallistu väittelyihin, mitä nyt joskus korjaa jonkin tiedon.

Peltzi on kaikenkaikkiaan varsin iloinen, komea, asiallinen ja mukava nuorimies jonka kanssa ystävystyy mielellään, ja siksi olen ylpeä sanoessani häntä parhaaksi ystäväkseni.

Triviaa