Sivu 1/1

Kuvasta taustaksi

ViestiLähetetty: 21.08.2014 08:56
Kirjoittaja akihe
Tällä palstalla ei ole aikoihin ollut aktiviteettia, mutta josko joku osaava kuitenkin lueskelisi!

Löytyiskö opasta / ohjetta sellaiseen tehtävään, missä haluan tehdä taustakuvan (kansikuvan A4-kokoa olevaan esitteeseen) valokuvasta siten, että valokuva jää keskelle ja taustaväri vaalenee/häviää reunoja kohden? Valokuvassa on tietty jo jokin tausta, joka pitää vaihtaa / sulauttaa käytettyyn koko paperin taustaväriin. Lähtökohtaisesti valokuva on sivun keskellä, ja on selvästi pienempi kuin sivu.

Kuvasta häivytys taustaan

ViestiLähetetty: 21.08.2014 10:56
Kirjoittaja skedespede
Moi, ja tervetuloa Gimp Suomeen!

En ole varma, onko tämä aivan sitä mitä ajat takaa, mutta tässä olisi yksi helppo ja nopea tapa tehdä sellainen häivytys yhdellä ruutukaappauksella esitettynä (klikkaa kuvaa tarkemman version saadaksesi).

Kuva

Tarvitsemasi välineet ja asetukset ovat vasemmassa reunassa korostettuna. Nuo siniset katkoviivat eli apulinjat saa valikon kohdasta Kuva -> Apulinjat (käytän tuossa omaa skriptiä joka teettää monta apulinjaa kerralla). Vedät vaan sitten tuon liukuvärin keskeltä kapeammalle reunalle (tämän vaakasuuntaisen kuvan tapauksessa ylös tai alas).

Kuvan koko ja sommittelu on sitten asia hieman erikseen, johon en nyt tässä ota kantaa, sen voi periaatteessa tehdä vaikka tulostusasetuksista, tai vaikka erillisellä ohjelmalla kuten LibreOfficella tai Wordilla. Tuo häivytystemppu oli varmaan kuitenkin se oleellisin mitä tässä kaivattiin.

Re: Kuvasta taustaksi

ViestiLähetetty: 21.08.2014 12:17
Kirjoittaja akihe
Kiitos häivytystempusta. Yksi pieni detalji vielä kiusaa minua. Kuten kirjoitin jo, minulla originaali kuva on pieni (543 x 524 px). Siihen pitää siis "liittää lisää taustaa", jotta kokonaisuudesta tulisi sivun kokoinen. Miten siis teen tuo lisätaustan liimaamisen kuvassa jo olevaan taustaan, ja siten vielä että häivytystemppu onnistuu liitetylle kuvalle?

Re: Kuvasta taustaksi

ViestiLähetetty: 21.08.2014 14:04
Kirjoittaja akihe
Löysinpä itsekin ainakin yhden tavan ongelmaani - piirrän toiselle kerroksella taustan siltä osin kuin sitä ei ole alkuperäisessä kuvassani ja sitten Ctrl + M -komennolla saan yhdistettyä alkuperäisen kuvan sisältävän kerroksen ja taustakerroksen.