Sivu 1/1

GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 18.09.2011 08:09
Kirjoittaja sirpap55
Luin ohjeistanne, että kun tietokoneeseen on määritelty kieli: suomi, GIMP tulee myös suomenkielisenä automaattisesti. Taistelin pitkään, koska itselläni on kaikki valittu suomenkielisiksi. GIMP vain yksinkertaisesti halusi pysyä englanninkielisenä.
Ratkaisu pulmaan oli helppo (mitä en löytänyt ohjeistanne): GIMPin lisäksi on oltava asennettuna GTK+Runtime Environment -ohjelma. Ohjelman saa asennettua esim. sivulta http://tinyurl.com/GTK-ajoymparisto. Kun tämän jälkeen vielä valitsee kaiken varmuudeksi asennuskieleksi suomi (finnish), on GIMP 100% suomenkielinen. :D

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 18.09.2011 20:18
Kirjoittaja kokhoniemi
Pitää paikkansa. Homma hoidettiin ainakin Gimpin aiempien versioiden kohdalla juuri kuvailemallasi tavalla. Tietääkseni GTK+ RE asentuu automaattisesti Gimpin uusimman version (2.6.x) mukana, jolloin käyttökieli määräytyy järjestelmän oletuskielen mukaan.

Mahtaako sinulla olla uusin versio käytössäsi?
Edit: Ystävällismielisenä huomautuksena vielä: linkkisi GTK+ ympäristö on vanhentunutta mallia. Uusin versio on 2.16.6[18. syyskuuta 2011], linkkisi versio 2.10.13 . En tiedä onko tällä kovin suurta merkitystä, mutta on mahdollista että käyttöliittymässä esiintyy joitakin bugeja vanhalla GTK+:n versiolla.

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 19.09.2011 14:47
Kirjoittaja PowerLife
Totta turiset, itse mietiskelin että miten tämä GTK+ paketin asentaminen vielä erikseen vaikuttaa. Mutta ilmeisesti se vaan jyräyttää vanhan (GIMPin asennusohjelman mukana tulleen) ylitse ja antaa käyttäjän valita kielen.

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 19.09.2011 15:08
Kirjoittaja kokhoniemi
Kyllä. Suhteellisen raaka, mutta varmatoiminen tapa vaihtaa Gimpin kieli. Tietenkin GTK+ kannattaa ladata GTK:n sivuilta, jotta varmasti löytää uusimman version. Itseä lähinnä mietityttää, eikö GTK+:n kieltä voi vaihtaa mistään asetusvalikosta. Joskus muinoin näin pystyi muistaakseni tekemään. Gimpin 2.2 aikoihin. Silloinhan GTK+ ilmestyi jopa käynnistä-valikkoonkin oletuksena.

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 19.09.2011 17:41
Kirjoittaja PowerLife
kokhoniemi kirjoitti:Kyllä. Suhteellisen raaka, mutta varmatoiminen tapa vaihtaa Gimpin kieli. Tietenkin GTK+ kannattaa ladata GTK:n sivuilta, jotta varmasti löytää uusimman version. Itseä lähinnä mietityttää, eikö GTK+:n kieltä voi vaihtaa mistään asetusvalikosta. Joskus muinoin näin pystyi muistaakseni tekemään. Gimpin 2.2 aikoihin. Silloinhan GTK+ ilmestyi jopa käynnistä-valikkoonkin oletuksena.

Mjoo muistelen itse neuvoneeni sieltä käynnistä-valikon kautta sen kielenkin vaihtamaan. Tällä hetkellä en löydä kyllä oikein mitään tohon GTK-pakettiin viittaavaa koneeltani, tuntuu olevan aika tiiviisti integroitu GIMPin fileisiin.

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 01.01.2012 18:09
Kirjoittaja lassoman
Hei, ongelmani on päinvastainen kuin ilmeisesti yleensä täällä.
Olen ostanut erittäin hyvän englanninkielisen Gimp videopetussarjan joskus viime keväänä joita aina silloin tällöin joudun katsomaan kun muisti pettää :) .
Käytän kahta konetta toisessa XP pof. ja toisessa Windows7.
Latasin Gimpin ihan sieltä gimp.org sivulta ja valitsin kieleksi Englannin. Asentui tälle XP koneelle mutta onkin suomenkielinen. Kolmen eri latauskerran jälkeen annan nyt periksi ja kysyn mitä tehdä jotta latautuisi niin että kieli on englanti. Tuossa Windows7 koneessa se on englanniksi mutta ei onnistu XP n kohdalla.
Windowsit on molemmilla koneilla ihan "suomenkielisltä" levykkeiltä ladattuja joskin tuossa seiskassa on asetusten kautta määrätty englanti.
Yritän tässä vanhoilla päivilläni kohentaa englanninkielen taitoani - siinä syy tähän järjetelyyn.
lassoman

Re: GIMP suomeksi

ViestiLähetetty: 01.01.2012 20:58
Kirjoittaja PowerLife
http://opigimp.gimp-suomi.org/?o=7'

Seuraile ohjeita tuolta, mutta valitse vain kieliksi englannit. Ilmoittele jos saat toimimaan!