GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Tasojen ankkurointi ei toimi

GIMPpiin liittyvät ongelmat

Tasojen ankkurointi ei toimi

ViestiKirjoittaja mikkooo » 02.09.2015 19:52

Aloittelija vaivaa, pahoittelut :) Olen muokannut kuvan haluamakseni tasoilla. Nyt vielä loppusilausta vaille eli pitäisi tasot yhdistää ja sitten exportata kuva. Ehdin jo exportata kunnes huomasin että tuli pelkästään yksi taso. Sen jälkeen huomasin että ankkurointi puuttuu. Mutta millä kummalla saan ankkuroinnin toimimaan? Kuva
mikkooo
 
Viestit: 1
Liittynyt: 02.09.2015 19:46

Re: Tasojen ankkurointi ei toimi

ViestiKirjoittaja skedespede » 05.09.2015 10:40

Ankkurointi ei taida liittyä ongelmaasi mitenkään, GIMPissä sillä liimataan leikepöydän sisältö ("kelluva valinta") nykytasolle.

Exporttaamisen pitäisi jo itsessään yhdistää kaikki näkyvät tasot valitsemaasi tallennusmuotoon, sillä useimmat kuvaformaatit tukevat vain yhtä tasoa.
Mutta jos nyt jostain syystä ei, niin yhdistämisen voi tehdä manuaalisestikin joko taso kerrallaan tai kaikille. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella jonkin tason päältä ja valitse jokin näistä toiminnoista:

Yhdistä alas: yhdistää valitun tason alempaan (näkyvään) tasoon
Yhdistä näkyvät tasot: kuten nimikin sanoo
Yhdistä kuva: kuten Yhdistä näkyvät tasot, mutta poistaa samalla alimmalta tasolta myös alphakanavan eli läpinäkyvyyden, joka korvataan senhetkisellä taustavärillä (oletuksena valkoinen). Lisäksi poistaa piilotetut tasot niin että jäljelle jää vain yksi taso.

ja exporttaa lopputulos haluamaasi kuvatallennusmuotoon sitten.
Avatar
skedespede
 
Viestit: 64
Liittynyt: 04.09.2009 11:53


Paluu Kysymykset ja ongelmat GIMPin kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron