GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Ennen ja jälkeen-kuvat

GIMPpiin liittyvät ongelmat

Ennen ja jälkeen-kuvat

ViestiKirjoittaja OlliJarvenpaa » 18.06.2016 00:12

Olen vasta opettelemassa Gimpin käyttöä. Nyt haluaisin kysyä, että saako Gimpiin pluginia tai jotain muuta ratkaisua tilanteeseen, jossa haluaisin nähdä kuvasta kaksi versiota vierekkäin. Olisi ennen säätöjä ja säätöjen jälkeen kuvat. Näin voisi katsoa säätöjen vaikutusta alkuperäiseen verrattuna.
OlliJarvenpaa
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17.06.2016 23:44

Re: Ennen ja jälkeen-kuvat

ViestiKirjoittaja skedespede » 18.06.2016 16:37

Luultavasti et tähän tarvitse mitään lisäohjelmia GIMPiin, pienellä harjoittelulla kuvien vertailun saa onnistumaan seuraavasti.

Taso -> Uusi näkyvästä -toiminnolla saat yhdistettyä/koostettua kunkinhetkisen työn omaksi tasokseen, jota voit sitten käyttää vertailukuvana. Näitä voit halutessasi siis tehdä useammankin.

Jos haluat kuvat vierekkäin, niin ottamalla Ikkunat -> Yhden ikkunan tila -asetus POIS, saat eri kuvat samanaikaisesti eri ikkunoihin.
Tason voi copypastettaa leikepöydältä uuteen ikkunaan toiminnolla Tiedosto -> Luo -> Leikepöydältä (Shift+Ctrl+V).

Jos haluat kuvat päällekkäin (mitä itse käytän mieluummin - eri tasojen välillä voi nimittäin suorittaa myös laskutoimituksia tarkkojen erojen löytämiseksi), niin alkuperäisen kuvan voi siirtää tai kopioida päällimmäiseksi tasoksi, ja sitten silmäikonia klikkaamalla vaihtaa sen näkyvyyttä päälle tai pois (tai Läpinäkyvyys-liukusäädintä säätämällä), niin muokattu kuva näkyy tämän takaa.

Tutustu Opi Gimpin Tasoihin, jos et yhtään käsitä mistä puhun ;)
Avatar
skedespede
 
Viestit: 64
Liittynyt: 04.09.2009 11:53

Re: Ennen ja jälkeen-kuvat

ViestiKirjoittaja OlliJarvenpaa » 18.06.2016 19:00

Hei

Kiitos hyvistä ohjeista, näillä pitäisi homman kyllä onnistua. Hienoa, että kokeneenpana Gimpin käyttäjänä jaksat neuvoa neuvotonta.
OlliJarvenpaa
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17.06.2016 23:44


Paluu Kysymykset ja ongelmat GIMPin kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron