GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Nopeutta käynnistymiseen?

GIMPpiin liittyvät ongelmat

Nopeutta käynnistymiseen?

ViestiKirjoittaja pekka.koivumaki » 10.09.2016 11:57

Vähän lisää huomiota Gimpin käynnistymisen nopeutukseen, jos saan pyytää, kiitos. Onko ihan pakko joka kerta ladata fontteja, liitännäisiä ym. käynnistyksessä? Jos käynnistys olisi jouhevampaa, käytettävyys ja suosio monen tilanteen osalta lisääntyisi merkittävästi, onhan ohjelma kuitenkin hyvin monipuolinen ja toimiva muuten.
Voisiko esim. tehdä siten että palvelimen?.. (ainakin siltä tuntuu) vähänkin hidastellessa, mentäisiin niillä eväillä jotka on aiemmin saatu, eikä jäädä odottelemaan? Kannattaako tehdä ohjelman käynnistyksestä tilaisuus?
pekka.koivumaki
 
Viestit: 2
Liittynyt: 02.03.2012 23:42

Re: Nopeutta käynnistymiseen?

ViestiKirjoittaja skedespede » 21.09.2016 09:37

Rauhoitu. GIMP-ohjelma saattaa ehkä olla GIMP Suomen jakama, mutta se ei ole GIMP Suomen tekemä. Ainakaan suurimmalta osin.

Minulla GIMP 2.8.10 käynnistyy noin 10 sekunnissa (pöytäkonekiintolevy 7400 kierrosta minuutissa, Windows 7), mikä ei minusta ole mitenkään erityisen hidasta tai epätyypillistä.

Itse asiassa näiden bugikirjanpitojen [1] [2] mukaan kyseinen ongelma näyttäisikin olevan korjattu juuri tuohon versioon ja 2.8.8:ssakin jo osittain. Toinen mahdollisuus on, että GIMPin asennus on jotenkin rikki siten, että se ikään kuin unohtaisi/ei löydä joitakin tärkeitä asetuksia ja jokainen käynnistymiskerta on siten kuin koko ohjelma olisi vasta asennettu.

Netistä hakemalla löytyy lisää vinkkejä, esimerkiksi erilaisia asetuskytkimiä, joilla voi GIMPin käynnistystä tuunata.

Riittävä vapaa RAM-muisti, virransäästötila pois päältä, kiintolevy eheytettynä yms. ovat tietysti myös käynnistysnopeudelle eduksi.

Voit myös halutessasi palata vanhaan versioon, jossa GIMP palvelee mielestäsi paremmin.
Avatar
skedespede
 
Viestit: 64
Liittynyt: 04.09.2009 11:53


Paluu Kysymykset ja ongelmat GIMPin kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron