GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Gimp 2.8 tallenna/vie -erottelu

Yleistä keskustelua GIMPiin ja grafiikkaan liittyen.

Gimp 2.8 tallenna/vie -erottelu

ViestiKirjoittaja Peltzi » 03.10.2012 08:33

Tämä uusi ominaisuus on herättänyt valtaisan määrän närää Gimpin käyttäjäkunnassa. Itselleni viimeinen pisara oli ilmaisohjelmat.fi, jossa se oli listattuna Gimpin miinuksissa perusteina "peruskäyttäjiä aivan turhaan sekoittava".

En ollenkaan ymmärrä tätä "ongelmaa". Nähdäkseni ainoa muutos peruskäyttäjille on, että käyttäjän on painettava CTRL-E sen sijaan, että painaisi CTRL-S, eikä tarvitse edes hyväksyä varoituksia siitä, miten tasot menetetään.

Sen sijaan ilmeisesti ammattikäyttäjät (eli kaikki, jotka tarvitsevat .xcf:ää?) pääsevät paljon helpommalla, kun näppärän pikanäppäimen avulla voi tallentaa projektista välitallennuksia ja toisella välituotoksia. Vaihtoehto kun olisi vaihdella tiedostotunnistetta uudelleen joka kerta, kun tallennustyyppiä haluaa vaihtaa, ja kun Gimp tietää, että kyseessä on välituotoksen tallennus, ei tasojen tai maskien hukkaamisesta tarvitse huomauttaa.

Eikä enää "voi kettu, tallensin sen vaan jiipegginä!" -traumoja.

Olisiko jollakulla tarjota perusteita, miksi tallennus/vientimalli oli huono veto Gimpin kehittäjätiimiltä? Keskustelisin mieluusti asiasta.

-Peltzi/ferçen-
Kuva
Avatar
Peltzi
Perustaja
 
Viestit: 480
Liittynyt: 01.12.2007 23:13
Paikkakunta: Tampere

Paluu Yleiset jorinat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron