GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Värin vaihto efektillä

Värin vaihto efektillä

ViestiKirjoittaja stn » 13.03.2018 17:02

Hei!

Tarviin vaihtaa väriä toiseen jotenkin "pehmeästi", eli pelkkä vaihto tekee liian kovan reunan ja halausin säädä siihen vähän pehmeyttä. Onko kellään heittää mitään hakusanaa jolla voisi löytää jonkun oppaan millä saan jotain blurrausta tms. aikaiseksi kahden värin välille?
stn
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13.03.2018 16:54

Re: Värin vaihto efektillä

ViestiKirjoittaja skedespede » 26.03.2018 00:03

Riippuen vähän miten paljon tai minkätyyppistä pehmeyttä tarvitaan.

Pehmein mahdollinen tapa on Värit -> "Väri -> Alpha...", jossa läpinäkyvyyttä tulee koko kuvalle/tasolle sitä enemmän mitä lähempänä ollaan valittua väriä, jonka jälkeen riittää että taakse luo halutunvärisen uuden tason jolla läpinäkyvyys peitetään. Yleensä paras tulos saadaan, jos valittu korvattava väri on joko täysin musta tai valkoinen.

Toisenlainen lähestymistapa on Valitse värillä -työkalu, jossa klikattu väri muodostuu valinnaksi (asetetuin väriväljyys- ja pehmeysasetuksin), ja lopuksi korvataan tämä valinta halutulla värillä.
Kuva
Työkaluasetuksista säädetään ensin raja-arvo värin väljyydelle sekä säde reunan pehmennykselle. Sitten klikataan väri kuvasta niin kaikki senväriset muuttuu kuvassa valinnaksi; Shift-näppäin pohjassa saa lisää värejä valintaan mukaan, liikavalintoja puolestaan pois Ctrl-näppäimellä. Valintatyökalua ja työkaluasetuksia voi vaihtaa valintojen välillä.
Kun valinta on valmis, Delete-näppäimellä valinta muuttuu joko läpinäkyväksi tai taustavärin väriseksi riippuen siitä onko kuvalla/tasolla alphakanavaa. Tarvittaessa tason taakse luo halutunvärisen uuden tason, joka peittää läpinäkyvyyden.

Vastaava englanninkielinen presentaatio ruutukaappauksin:
https://graphicdesign.stackexchange.com ... nt-in-gimp
Avatar
skedespede
 
Viestit: 64
Liittynyt: 04.09.2009 11:53


Paluu Kuvankäsittelyoppaat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron